Velg en side

Stress

Nytt skoleår med lavere skuldre og mer overskudd

Det er mange unge som opplever for mye press, stress eller prestasjon. Det er mange foreldre som ikke helt vet hvordan de skal hjelpe. Noen føler seg maktesløse. Andre opplever at deres gode intensjoner ender i krangling eller taushet.

Med enkle grep i hverdagen er det mulig å hjelpe ungdom til økt fokus, konsentrasjon, overskudd og mer glede.

Her får du mine 6 beste tips for å skape en bedre hverdag:

1. Én ting av gangen
Når du gjør en ting av gangen og er mer tilstede i det du gjør, øker kvaliteten på det du gjør og du får gjort mer. Glem multitasking, du får gjort mye mer ved å gjøre en ting av gangen.

2. Færre distraksjoner
I hverdagen, forsøk å redusere alt som distraherer og tar oppmerksomheten bort fra det du gjør. Et godt eksempel er lekser. Legg bort telefon, sosiale medier, chatter, skru av tv og musikk (med mindre du er en av de som faktisk fokuserer bedre med musikk). Konsentrasjon og fokus øker, du bruker kortere tid på læring.

3. Regelmessige pauser
Vi lever i et prestasjonssamfunn med få pauser. Kropp og sinn trenger pauser fra alle inntrykk. Gir ned i hverdagen og sett av tid til planlagte pauser. Å gire ned kan være å gjøre en ting i løpet av dagen i halvt tempo. En pausr trenger ikke være mer enn noen minutter. Lukk øynene og pust.

4. Snakk med noen om hvordan du har det
Snakk med noen du stoler på om hvordan du har det. Når du sier høyt hvordan du har det og setter ord på følelsene dine, kan det som er vondt bli litt lettere å bære.

5. Pust!
Når du er oppmerksom på pusten, er du tilstede her og nå. Når du er stresset eller redd får du ofte en grunn pust øverst i brystet. Stopp opp noen ganger i løpet av dagen og trekk pusten dypt ned i magen og ut i lungespissene, før du sakte puster ut igjen. Pusten i seg selv reduserer stress.

6. Glede og inspirasjon
Hva gjør deg glad? Hva inspirerer deg? Gjør mer av det! Her kan du finne en viktig motvekt til stress, press og prestasjon.

Jeg utfordrer deg – velg et av tipsene som du vil ha fokus på fremover i din familie!

Augustkampanje 50%